Problemen Volvo S40

Elke auto heeft zo haar zwakke plekken. Dit geldt ook voor de Volvo S40. De meest voorkomende problemen bij de Volvo S40 leest u hieronder.

 

Geruis van de wind

Waar mensen vaker over klagen bij de Volvo S40 is dat er windgeruis hoorbaar is welke afkomstig is van de voorste zijruiten. Met name is dit boven de 80 kilometer per uur duidelijker hoorbaar. In veel gevallen zit dit probleem in de deurrubbers en het raammechanisme. Het probleem is niet altijd even makkelijk te verhelpen. Soms kan afstellen van het raammechanisme de klacht doen verminderen.

volvo-verkopen

Slot van het stuur

Startproblemen kunnen optreden omdat het contactslot bij het stuurhuis een slechte verbinding maakt. Het vervangen van het contactslot levert vaak een oplossing.

 

Transmissie

Bij de S40 kan de schakelpook zwaar of stroef gaan bewegen tijdens het schakelen. Nieuwe versnellingsbakolie wil het probleem verminderen. Wel is het belangrijk om na te gaan of er een lekkage aanwezig is aan de versnellingsbak. Wanneer er sprake is van een lekkage dan is het vloeistofpijl ook lager. Hakerig schakelen wordt ook vaak veroorzaakt door versleten schakelbusjes.

 

EGR klep

Een vervuilde EGR klep kan zorgen voor startproblemen en een noodloop waardoor er geen motorvermogen aanwezig is. De motor beschermt hiermee zichzelf. In veel gevallen leidt een schoonmaakbeurt van de EGR klep een verbetering.

 

Kapotte turbo

Een ander probleem bij het verlies van motorvermogen kan een defecte turbo zijn. De Volvo S40 kent enige turbo problemen welke in bijna alle gevallen een vrij kostbare herstelling zijn. Door de auto rustig warm te rijden wordt de turbo gespaard.

 

Aanjager

Beslagen ruiten is een veel voorkomend probleem. Dit heeft te maken dat het ventilatiesysteem richting de voorruit wat te zwak is. Filters vervangen kan ten goede komen van de luchtdoorstroming.

 

Onderstel maakt geluid

Draagarmrubbers, draagarmen en de stabilisatorstangen kunnen voor de nodige piepende en bonkende geluiden zorgen. Dit is vaak bij bochten en drempels beter hoorbaar. Deze onderdelen dienen vervangen te worden wanneer de Volvo S40 dergelijke geluiden maakt.